Zde se nacházíte: Home > Věda a výzkum
Podkategorie:

Článek: Knížka Miloslava Nevrlého Moje ptačí roky je už vytištěna

Knížka vzpomínek Miloslava Nevrlého je již na světě. Díky obrovskému zájmu veřejnosti byl náš projekt na Hithit.com velmi úspěšný. Celkem 492 přispěvatelů podpořilo vydání knížky částkou 196 431 Kč a dosáhli jsme tak 206 % původně žádané částky. A ještě taková perlička - knížka se stala sedmým dosud nejúspěšnějším projektem z kategorie Literatura v žebříčku Nejvyšší procento vybraných peněz na Hithit. Srdečně děkujeme všem, kdo tisk knížky podpořili, a doufáme, že se Vám knížka bude líbit!

Knížka Moje ptačí roky je sbírkou tří textů z pera zoologa, skauta, poutníka a oblíbeného spisovatele Miloslava Nevrlého, autora proslulých Karpatských her.


Na obálce knihy Moje ptačí roky je starý chytač kvíčal z knihy Wernera Sunkela o čižbě z roku 1907. Foto: Archiv M. Nevrlého


První část Čižbáři a čižba v Čechách ve spodním devonu přináší ojedinělé svědectví o české ornitologii na přelomu 40. a 50. let minulého století. Vypráví o nadšencích, kteří vlastnoručně vyráběli hliníkové kroužky, o chlapeckých dobrodružstvích na výpravách za ptáky do jižních Čech či do zákoutí staré Prahy. Ptačí pranostiky popisují, co se v ptačím světě odehrává na svátky vybraných světců. Tak trochu rozmarné verše jsou založeny na zkušenostech, získaných celoživotním pozorováním přírody. V Roce s ptačími křídly vás pak autor vezme na toulky přírodou a ukáže vám, co v jednotlivých měsících uvidíte, budete-li mít oči a uši ptákům otevřené.


Ptačí pranostiky doprovázejí historické pérovky ptáků z knihy Eduarda Eisenacha z roku 1835. Foto: Archiv ČSO


Své výtisky si můžete od 13. listopadu vyzvednout osobně v kanceláři ČSO, Na Bělidle 34 na pražském Andělu, nebo si ji zde či na našem e-shopu zakoupit za členskou cenu 230 Kč (prodejní cena pro nečleny bude 250 Kč).

Návštěvní hodiny pro veřejnost:

Pondělí 13:00 - 17:00
Středa 9:00 - 12:00

Mimo uvedenou dobu jste také vítáni, ale může se stát, že zrovna nebude nikdo v kanceláři. Je proto lepší předem zavolat.

Výtisky, u kterých jste si objednali doručení poštou, se vynasnažíme poslat co nejdříve, rozhodně byste je měli dostat do konce listopadu. To platí i u výtisků, do kterých jste si objednali podpisy nebo věnování autora, protože pan Nevrlý již vše bravurně stihl během Aktivu kroužkovatelů v Kostelci nad Černými lesy, kde byla kniha 11. 11. poprvé představena veřejnosti.

Další podrobnosti o knize, zajímavosti a aktuality najdete na Hithit


Pro text Rok s ptačími křídly vytvořil originální akvarely Martin Kupka. Foto: Archiv ČSO


Alena Klvaňová
23.10.2017
Počet názorů: 0 Přidat názor

Reakce čtenářů



    © Česká společnost ornitologická 2002-2017
    Články vyjadřují názory autorů a jsou majetkem redakce. ISSN 1803-6791